Melcisori cu nuca si cacao

de - Andreea - in Dulciuri, 16 Sep 2015 | 4891 vizualizari

 

Deliciosi si numai buni acum la pachet si nu numai :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 125 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 varf de sare
  • 1\2 cub drojdie proaspata ( 12 gr)
  • 3 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu zahar

Pentru umplutura :

  • 3 linguri cu cacao
  • 2 linguri cu apa
  • 100 gr nuca
  • 1 lingura zahar

Pentru sirop :

  • apa
  • zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca si cacao:

Incepem prin a prepara aluatul. 

Punem faina intr-un bol si maruntim drojdia peste faina  . 

Separat incalzim laptele ( trebuie sa fie caldut NU fierbinte ) si punem  si zaharul amestecand pana ce zaharul s-a topit . 

Punem in bolul cu faina oul ,sarea si laptele si incepem sa framantam .Adaugam apoi uleiul pana ce obtinem un aluat elastic si nelipicios . 

Acoperim bolul si dam la loc cald pana ce aluatul isi va dubla volumul . 

Intr-un castron punem cacaua ,zaharul,apa si amestecam bine . Adaugam apoi nuca maruntita si amestecam . 

Cand aluatul a crescut , intindem o foaie nu foarte subtire si pe intreaga suprafata punem amestecul de cacaua si nuca . Rulam aluatul. 

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit , taiem rondele sulul de aluat . 

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam rondelele de aluat si le ungem cu un sirop obtinut prin amestecul de apa si zahar . 

Dam tava la cuptor la 180 grade pana ce  melcisorii s-au rumenit usor pe margini . 

Se scot,se lasa la racit si se servesc ...daca nu mai aveti rabdare, serviti-i calzi :) 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

- Andreea - 1

17.09.2015, 16:42

Simo

mirela0911 1

17.09.2015, 21:23

Chiar ca sunt buni pt pachetel!

- Andreea - 1

18.09.2015, 08:35

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu prune, afine si banane